Професионален клас климатична техника за крайни потребители.

MAXA – там където иновация и дизайн се срещат с надеждност и ефективност.

Проектирани и произведени в Италия с най-добро представяне в класа.

МАXA e компания, основана през 1992 г. със седалище в Арколе, провинция Верона, и разполага с 92 декара площ.

Занимава се изключително с екологичен комфорт, като проектира и разпространява продукти за климатизация и отопление, както и много високоефективни инверторни термопомпи. МАXA е сред първите 5 компании, произвеждащи инверторни термопомпи на италианската сцена и сред първите 15 в сектора на домашните климатици.

В настоящия момент компанията присъства с повече от 40 представителства в Италия и в 35 страни по света с над 350 сервизни центъра. Продуктите на компанията са подходящи както за много студения климат на руския регион, така и за Северна Европа, до жегата в Сахара и тропическите температури на Централна Африка.

История на MAXA

История на MAXA:

  • През 1957 г. Лучано Тредичесимо Фероли основава първата си компания в света за отопление, проектиране и изграждане на иновативни котли. Той е отговорен за изграждането на първия кондензационен котел, с ефективност по-висока от 96,15%, първия монтиран на стена с корпус от чугун. Като човек с очевидна склонност към изследвания и иновации, той реализира няколко патента в света на отоплението.
  • През 1973 г. MAXA прави първите стъпки към изграждането на машини за климатизация на сървърни помещения за компютърни и телефонни центрове.
  • През 1992 г. е основана компанията с името Maxa и от 1996 г. се занимава с екологичен комфорт, проектиране и дистрибуция на продукти за климатизация.
  • До 2005 г. фирмата е ръководена от Лучано Фероли, след което в управлението й се включват и тримата му сина.
za maxa 2

Още за MAXA:

  • Термопомпи въздух/вода – В жилищния и търговския сектор нашите термопомпи въздух/вода са изключително гъвкави и предназначени за производство на топла вода за отопление на помещения и за санитарни нужди. Към днешна дата гамата за жилищни нужди се характеризира с максимална мощност до 35 kW, което гарантира спестяване на енергия до 30% в сравнение с наличните в момента продукти. Непрекъснатите инвестиции в научни изследвания позволяват на Maxa да разшири предлаганата гама от продукти с решения за индустриалния сектор с охладители и термопомпи въздух/вода от 40 до 350 kW.
  • Чилъри – Във фабриките в провинциите Падуа и Удине се произвежда широка гама чилъри от 20 kw до 1500 kw, което е резултат от комбинацията от качеството на използваните компоненти и иновацията, която винаги е отличавала фирмата.

Още за Maxa

  • Разполагаме със собствена тестова климатична камера от последно поколение с максимална тестова мощност до 100 kW, която позволява на компанията да извършва функционални тестове, както при пълно, така и при частично натоварване (съгласно стандартите EN14511 и EN14825) дори през нощта, без оператор. Така Maxa успява да оптимизира работата на машината по време на работа в климатични условия от -25°C до +55°C.
  • Maxa строи в момента и втора камера, разделена на 2 блока, които могат да се активират отделно, с максимална тестова мощност до 800 kW.
  • От 2010 г. стартира производството на новата гама инверторни термопомпи.
za maxa 3

Сертификати

Продуктите на МАХА са вложени в стотици, ако не и в хиляди обекти по цял свят. Част от тях може да видите ТУК!