predimstva 1

1. Пълна гама – ОТ- ДО!

Профекта Клима има едно основно преимущество пред своите конкуренти – работи с основни агрегати от един производител, MAXA, който произвежда пълна гама продукти за оборудването на всеки един обект – Термопомпи; Климатици; Бойлери; Конвектори; Рекуператори; VRF системи; Автоматика и управление – всички основни агрегати, които са двигателя на всяка система за отопление, вентилация и климатизация.

predimstva 2

30 години опит

Повече от 30 години опит са ни дали възможност да тестваме и работим с множество производители. И повярвайте, има причина да се спрем на този!

Нашите специалисти са перфектно обучени във всеки един продукт. Познаваме добре всяка една машина агрегат. Знаем как работят. Знаем как да ги монтираме и настроим. Знаем техните преимущества и кой агрегат е най-подходящия за Вас. Знаем и как да ги ремонтираме.

И най-хубавото – повечето неща ги имаме на склад!

Всички допълнителни системи – подово отопление; соларни инсталации; въздуховодни и тръбни мрежи; фотоволтаично захранване и др. са плод на инженерингов проект, който ние проектираме и произвеждаме за всеки обект!

С над 30 години опит в ОВК инсталациите няма система, която да ни е чужда или обект, който не можем да изпълним! Ние селектираме за Вас най-подходящото оборудваме според Вашия случай, нужди и желания.

predimstva 33

2. Проекти от всякакъв мащаб

Във връзка с точка №1, нашата гама от продукти е изключително богата, както като разновидност, така и като капацитет! Това ни дава възможност да бъдем конкурентни в изграждането на проекти от всякакъв мащаб – от отделни апартаменти, през еднофамилни къщи, до комерсиални обекти от всякакъв тип (хотели; търговски обекти; обществени сгради и др). Навлизането на професионалната техника от MAXA на пазара на крайните потребители предоставя уникални възможности, немислими преди 10 години!

3. Интелигентно облачно управление и мониторинг – добре дошли в 21ви век!

Последните 10 години освен в разширяване на производството, MAXA инвестират най-много в едно направление – SMART контролери и свързаност на услугите.

Какво означава това?

 • Изключителна икономия, постигната чрез интелигентно програмиране на уредите.
 • Постоянна свързаност и контрол на инсталациите от всяка точка на света – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.
 • Интегрираност на всички системи – бойлери, термопомпи, рекуператори, подово отопление – системата ще избере най-подходящите режими във всеки един момент!
 • Интуитивно управление във Вашата ръка
  • Централизирано управление чрез Touchscreen, с постоянен достъп през смартфон апликация – никога повече няма да ви се налага да обикаляте цялата къща, за да проверите и настроите вашата система!
  • Дистанционен мониторинг и настройка на термостатите!
  • Гласов контрол – интеграция с Amazon Alexa и Google Home!
  • 24/7 диагностика и мониторинг на системата с нотификации за неизправност! Вашата система не работи коректно? Наш специалист може да диагностицира и при нужда сервизира Вашата система дистанционно, преди дори да сте разбрали, че има неизправност! Край на чакането на техници по часове и дни, само за да установят, че някой датчик е „забил“!
  • Статистика и следене на показателите – колко топла вода имате? Колко сте изразходвали последната седмица? Колко градуса е в стаята на бебето? Колко електроенергия черпи вашата система? И още много показатели! Всичко в апликацията е достъпно по всяко време!
infogr1
predimstva 5

4. Интегрирани системи; инженерен и персонален подход

От както стъпихме на пазара през 1991 година, нашата философия винаги е била да изграждаме системите около потребностите на клиентите, а не около възможностите на отделните агрегати. 

След като започнем да работим заедно Вие ще разполагате със персонален проектов ръководител, ОВК инженер, който ще управлява Вашия проект от самото му начало, до пуска, настройките и предаването му. Той ще запознат със всеки етап от проекта, ще можете да се обръщате към него по всяко време и той ще има отговор на всички Ваши въпроси.

Ние подхождаме критично и креативно към всеки проект!

Разполагайки с пълна гама продукти от един единствен производител, ние сме направили нашите системи модулни и интегрирани.

Какво означава това за вас?

 • По-ниски разходи и съкратени срокове за проектиране и монтаж.
 • Отлична комуникация между отделните елементи в системата.
 • Гарантирана енергийна ефективност на база опит от стотиците системи, които сме изградили.
 • Ненадмината гъвкавост на изпълнение.
 • Смеем да твърдим, че въпросните „plug-n-play“ възможности на нашите системи са ненадминати на пазара!
predimstva 6

5. Професионален клас климатична техника за крайни потребители

Замисляли ли сте се защо един уред е по-скъп от „уж сходен“ друг такъв? Какво влиза в цената на дадена техника:

 • На първо място това са разходите за отделните компоненти, които изграждат даден агрегат – помпи; компресори; лагери; топлообменници; електроника и много други – при тях качеството на вложените компоненти може да варира в много широки граници. Тук са най-големите спестявания от масата производители – тези чаркове са „вътре“ в машината и потребителя не ги вижда, а и често не подозира за тях докато не се развалят.
 • Разходи за производство – освен разходите за компоненти във всеки един продукт, има заложени разходи за труд по неговото сглобяване или изработване. Правилно организираните процеси в едно производство могат да потопят или изстрелят една компания на върха.
 • Марката и името – всеки производител иска да капитализира от реклами и години маркетингови усилия. А и те не са евтини. Някой трябва да плати цената и това е крайният потребител!
 • Логистиката – В днешния объркан свят това перо е с все по-голяма тежест. 80 до 90% от потребителската техника се произвежда в Азия. Замислете се за какво искате да платите повече – за качествени компоненти или за транспорт?

Къде сме ние?

 • Продуктите на MAXA са безкомпромисни относно компонентите, които са вложени в тях. Всичко е най-висок клас, със съответния сертификат и преминал съответните тестове. Как е постигнато това на фона на цената, която е като за среден клас? Продължавайте да четете!
 • Разходите за труд са сведени до минимум. Въпреки производствената база в Италия, където цените за труд са сравнително високи, последните 10 години MAXA модернизира изцяло своето производство, а части от него изгради от нулата. Това доведе до значителни икономии на човешки труд – въведоха се системи за автоматизация на процесите, които вече са изплатени. Това дава възможност да се реализират спестявания по цялата поточна линия.
 • MAXA е сред ТОП 3 на производителите в Италия на климатична техника. Името е разпознаваемо най-вече в професионалните среди. Там е и основният източник на печалби. Това дава възможност да се „спуснат“ модели за крайни потребители, без излишни разходи, което води до изключително конкуренти цени!
 • Транспортирайки стоки до България от Италия е много по-евтино и бързо, отколкото от Азия! Отново спестени пари от джоба на потребителя!
predimstva 7

6. Технически предимства

Тук няма да се спираме върху функции и спецификации, с които разполагат повечето марки на пазара. Ние имаме всичко, което имат и те (сребърни йони, йонизатор, R32 хладилен агент, безшумна работа, работа при много ниски температури, клас А+++ и др.).

Тук ще ви изброим някой от нещата, които ние имаме, а те не!

 • Златно покритие на топлообменниците

Топлообменникът със златно покритие е по-устойчив на окисляване и корозия от обикновените сини ребра на повечето кондензатори. Това уникално антикорозионно златно покритие на кондензатора може да издържи на соления въздух, дъжд и други корозивни елементи. Освен това ефективно предотвратява размножаването на бактериите и подобрява ефективността на топлопреминаването.

 • EUROVENT сертификат

Сертификацията Eurovent потвърждава, че нашите продукти са преминали щателни проверки от лаборатории, отговорни за проверка на достоверността на техническите и работни данни, публикувани от нашата компания. Следователно, за да защити потребителя, той гарантира, че продуктите отговарят на европейските стандарти за производителност и ниво на звук.

 • Безчеткови инверторни мотори на вентилатори, компресори и циркулационни помпи

Повечето производители не ви казват това, но при техните продукти инверторни са само моторите, които задвижват вентилатора. Въпреки това те продават своите продукти като „инверторни“. При нашите продукти се използват високопрецизни безчеткови инверторни мотори от последно поколение във всички агрегати – вентилатор, компресор и циркулационни помпи. Това позволява безпрецедентно прецизно управление, което води до допълнително енергоспестяване.

 • Най-тънките конвектори на пазара

Конвекторите „Grimper Fan“ са с дебелина от само 12 см!

 • Климатик без външно тяло

Може да се монтира навсякъде без да се иска разрешение от етажната собственост!

 • Съвместимост

Нашите продукти са както напълно съвместими помежду си, така и с оборудване от други производители. Това е постигнато чрез модерни „Plug-n-play“ възможности на софтуера и контролерите да разпознават и командват оборудване от трети страни.

 • Free Cooling

Случвало ли ви се е в преходните периоди или ако живеете в по-планински район сутрин или вечер навън да е приятно хладно или дори студено, но вътре в помещенията да е все още топло и задушно. В такива ситуации някои от нашите термо помпи могат да работят в режим „Free cooling” или „безплатно охлаждане“. Вместо да включват компресора, те използват насочване на и без това студения външен въздух през топлообменника, като така охлаждат водата, без да използват хладилния цикъл и без да консумират енергия.

 • Многобройни опции

Всеки от нашите модели може да бъде оборудван с допълнителни опции спрямо изискванията на клиента – например:

 • Допълнителна защита от замръзване
 • Безшумно изпълнение
 • Допълнителни контролни модули
 • Допълнителна антивибрационна защита
 • Фитинги с допълнителна антикорозионна защита
 • И много други
 • Съвременен „Италиански“ дизайн

Дизайнът на модулите е резултат от сътрудничеството със Силвано Белитани, важен архитект, който в миналото е излагал своите произведения в MOMA, в Ню Йорк

 • До 5 години гаранция на компресора! + до 3 години на всичко останало
predimstva 8

7. Ненадмината ефективност – да си дойдем на думата!

Ефективността на една система не се измерва от ефективността на агрегатите в нея! И въпреки това ние разполагаме с едни от най-ефективните агрегати на пазара!

Как постигаме въпросната „ненадмината ефективност“ и защо смеем да го твърдим !?

 • НИЕ НЕ ВИ ПРОДАВАМЕ ОТДЕЛНИ УРЕДИ – НИЕ ВИ ПРЕДЛАГАМЕ ЦЕЛИ РАБОТЕЩИ СИСТЕМИ – с гаранция за постигане на заложените параметри – от проектирането, през доставката и монтажа, пуска, настройката, мониторинга и обслужването! Ние ще Ви предадем Вашата система едва тогава, когато се убедим, че тя постига Вашите изисквания!
 • Инженеринговия ни подход ни позволява да предвидим всички променливи в една инсталация и да подберем най-подходящото оборудване. Можем да оптимизираме до безкрай дори параметри, които не сте си и представяли – ще цитираме само един пример – кога сте си помисляли за оползотворяване на топлинната енергия на отпадните води!? Някой друг предлагал ли Ви го е?
 • Работейки с един производител и с агрегати, които „си говорят“ помежду си и могат да се програмират и управляват чрез единна система за автоматизация, ние можем да реализираме пълния потенциал на всяка една единица в системата.
 • Умното програмиране от нашите специалисти позволява настройка на системата спрямо нуждите и начина на живот на потребителя – можем да настроим системата така, че да доставим (или премахнем) топлина в точното количество, вид, време, и място – където и когато е нужна – нито повече, нито по-малко!
 • Лидерска позиция в съответните класове на енергийна ефективност и технически предимства на отделните агрегати!
 • Изграждане на високо-ефективна инфраструктура между отделните агрегати – знаете ли колко много топлина може да се загуби при неправилно изолирана или нискокачествена тръба или въздуховод? Колко нерви може да ви докара една шумна помпа или компресор? А знаете ли, че един некачествен фитинг може да Ви наводни къщата; или остави без топлина в някоя студена нощ? Няма дори да навлизаме в подробности колко системи ни се е налагало да ревизираме, в които поради спестени стотинки (едва ли от клиента) при първоначалната инсталация, потребителят плаща скъпо и прескъпо ремонти и диагностики.